Danone productiesite-dak (1).jpg

DANONE

Danone, een wereldleider in de voedingsindustrie, gaat met Klimkracht en ECoOB aan de slag om 614 zonnepanelen te plaatsen op hun site in Rotselaar.  Het resultaat is een zonneproductie die overeenkomt met een gemiddeld jaarverbruik van 71 gezinnen. Meteen een CO2-besparing van 124 ton per jaar. Danone haar ambitie is om tegen 2050 wereldwijd CO2-neutraal te zijn. Danone Rotselaar wil dit doel zelfs al dit decennium bereiken. Voor meer info: https://www.ecoob.be/infodanone 

oostrem.jpg

OOSTREM

De vzw Oostrem begeleidt volwassenen met beperkingen. ECoOB bouwde een PV-systeem van 45 kWp bestaande uit 148 zonnepanelen op het dak van het gebouw De Wilg in de Oostremstraat in Herent.  ECoOB nam de kost van € 51.000 voor zijn rekening. 

 

De geproduceerde zonnestroom zal een belangrijk deel (ca. 40%) van het jaarlijkse stroomverbruik in het gebouw dekken.

IGO HOLSBEEK

Als dienstverlenende intergemeentelijke vereniging biedt IGO ondersteuning aan steden, gemeenten & OCMW’s in onze streek: groenbeheer, renovaties, ...  

In september 2020 werd een PV-park van 116 zonnepanelen door ECoOgefinancierd (ter waarde van € 40.710 ) en in gebruik genomen, goed voor een jaarproductie van 43.000 kWh.

SvD_Willemen_WZC Annuntiaten Heverlee-3.

WZC DE WINGERD

WZC De Wingerd kiest samen met ECoOB voor duurzame energie nl: zonnestroom. Technisch betekent dit een PV-installatie van maar liefst 1088 zonnepanelen, goed voor ongeveer 350 kWp die ca 35% van het elektriciteitsverbruik zal dekken. Een ECoOB investering van € 310.000.

De directie van De Wingerd vindt het zeer belangrijk dat ook de bewoners en het personeel participeren in dit project rond hernieuwbare energie. Vandaar dat zij een voorintekenrecht genieten op aandelen van ECoOB.

1/3

SPORTSCHUUR

Deze sporthal is ondertussen een van de bekenste in de regio. Van handbal tot zumba, het kan er allemaal. 

Het intense gebruik, verantwoorde een vernieuwde aanpak van de energievoorziening en er werd resoluut gekozen voor een duurzame aanpak. Het resultaat is een ECoOB investering van € 66.700, goed voor 272 zonnepanelen en een jaarproductie van 87.700 kWh.

TB2
TB2

press to zoom
TB3
TB3

press to zoom
TB1
TB1

press to zoom
TB2
TB2

press to zoom
1/3
M1.png

TWEEBRONNEN

Een goed bewaard geheim? Misschien wel. Weinig mensen weten dat supertalent en selfmade architect Henry van de Velde zijn laatste bouwwerk in … Leuven realiseerde. Middenin een winkelwandelstraat ontdek je er achter een smalle gevel geen rijwoning maar een prachtig en uitgestrekt modernistisch complex. Fijn dat we met ECoOB een steentje mochten bijdragen via de installatie van liefst 404 zonnepanelen, een investering van € 113.000 van onze coöperanten!

MUSEUM M

Een wel bijzonder korte naam - M - voor een museum dat zeer divers is. M is dan ook een boeiende ontmoetingsplek waar altijd iets te beleven valt. Jong en oud, kinderen en gezinnen kunnen terecht in het museum voor een gezonde dosis kunst en cultuur. Zowel oude als hedendaagse kunst.  De spots, verwarming en andere elektrische installaties worden voorzien van ECoOB zonne-energie, opgewekt door 112 panelen.